Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Čtyři jednotky byly vyslány do obce Nový Ples, kde byl nahlášen požár botníku na chodbě rodinného domu. Požár byl lokalizován před příjezdem jednotek na místo události, uhašen byl vodou z prasklého potrubí. Při události byla jedna osoba lehce popálena, byla ošetřena na místě.

Za vznikem události stálo zřejmě nedbalostní jednání, škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolné jednotky z Černožic a Jaroměře – Jezbin, Jaroměře – Semonic a Jaroměře.

Profesionální hasiči z Valašských Klobouk spolu s dobrovolnými hasiči z Brumova zasahují u požáru uvnitř rodinného domu na ulici Cyrilometodějská ve Valašských Kloboukách. Hasiči po příjezdu na místo provedli průzkum v dýchací technice a jedním vysokotlakým proudem požár uhasili.

Nyní dochází k odvětrání zakouřeného objektu pomocí přetlakové ventilace a dohašování skrytých ohnisek. Na místo jede vyšetřoval hasičů, který bude zjišťovat příčinu vzniku požáru.

V katastru obce Jívka zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Jívky u požáru osobního automobilu. Při příjezdu hasičů na místo události byl už požár vozidla v plném rozsahu. Událost se obešla bez zranění.

Po likvidaci požáru odklidily jednotky automobil mimo vozovku a postaraly se o úklid komunikace. Vozidlo začalo hořet kvůli technické závadě na palivové soustavě. Škoda byla vyčíslena na asi 10 tisíc korun.