Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s hlídkou PČR OO Radnice k otevření zabouchnutého bytu v bytovém domě ve Zbiroze na ulici ČSA, ve kterém zůstalo malé dítě bez dozoru. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že konstrukce dveří je příliš houževnatá pro otevření a velitel zásahu proto rozhodnul o vstupu do bytu otevřeným oknem.

Hasiči za použití nastavovacího žebříku během několika málo minut vnikli do bytu situovaném v přízemí domu a dítě v pořádku a nezraněné předali matce.

V katastru části Černilov – Újezd havarovaly dva osobní automobily. Na místo události byli vysláni profesionální hasiči z hradecké centrální stanice a dobrovolná jednotka z Černilova. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, do péče si ji převzali zdravotničtí záchranáři.

Hasiči zajistili místo události, provedli opatření proti vzniku požáru a odstranili následky nehody. Jeden z vozů odtáhly jednotky mimo komunikaci, pro druhé vozidlo přijela odtahová služba. Místo zásahu si následně převzali policisté.

Profesionální i dobrovolní hasiči z Nové Paky zasahovali na silnici č. 16 u Vidochova u dopravní nehody osobního automobilu, který skončil mimo komunikaci. Automobil se převrátil při nehodě na střechu, osoba z něj vyvázla bez zranění.

Hasiči zajistili havarované vozidlo proti vzniku požáru, odpojili na něm akumulátor a v místě nehody řídili kyvadlově dopravu. Při nehodě došlo k poškození svodidel, o situaci byli vyrozuměni silničáři.

Na výjezdu z Mělníku směrem na Byšice zasahují hasiči u nehody osobního vozidla, je na boku. Po příjezdu bylo zjištěno, že přivolaná zdravotnická záchranná služba a přítomní svědkové dostali všechny osoby mimo vozidlo.

Hasiči tak na místě provedli protipožární opatření, zasypání uniklých provozních kapalin a pomohli ZZS s naložením tří zraněných osob do sanitních vozů, ty pak byly následně odvezeny do nemocnice.