Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Kaplici, části obce Rozpoutí, spolupracovaly profesionální jednotka ze stanice Kaplice, dobrovolná jednotka obce Velešín a podniková jednotka SŽDC České Budějovice u dopravní nehody vlaku a traktoru. Zdravotníci ZZS si převzali řidiče traktoru, přestože byl bez viditelných zranění.

Hasiči z rychlíku evakuovali na železniční stanici Kaplice 130 cestujících, nikdo z nich nebyl zraněn. Byla pro ně zajištěna náhradní autobusová doprava. Před 14. hodinou kaplická profesionální jednotka předala událost podnikové jednotce HZSP SŽDC České Budějovice a zásah ukončila.

Profesionální jednotka ze stanice Třeboň vyjela do obce Stříbřec, části obce Libořezy, kde na silnici č. 153 byla ohlášena dopravní nehoda traktoru. Po příjezdu na místo zásahu hasiči průzkumem zjistili, že se jedná o traktor, který naboural do sloupu elektrického vedení a přerazil jej.

Řidič traktoru byl z traktoru venku a po vyšetření zdravotníky ZZS byl převezen do nemocnice. Po dobu vyšetřování řidiče jednotka řídila dopravu. Traktor se nacházel mimo vozovku, pohotovostní služba firmy E-on si na místo zajistila techniku k opravě sloupu a k vytažení traktoru. Třeboňská jednotka dále nezasahovala a vrátila se zpět na základnu.

Ve Střelnické ulici v Broumově došlo k úniku většího množství oleje na silnici. Komunikace byla na určitou dobu neprůjezdná, byla zablokována traktorem, který nemohl kvůli oleji vyjet. Na místo si velitel zásahu vyžádal spolupráci údržby silnic, zasahovali zde profesionální i dobrovolní hasiči z Broumova, a profesionální jednotka z Náchoda s technickým chemickým automobilem.

Část uniklého oleje se dostala také do kanalizace, o této skutečnosti byli vyrozuměni zástupci orgánu ochrany životního prostředí.