Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V ulici Dr. A. Hejny v Úpici zasahovaly tři jednotky hasičů u nahlášeného požáru klimatizace na čerpací stanici. Požár vznikl uvnitř klimatizační jednotky na vnějším plášti budovy, dál se nikam nerozšířil. Hasiči odpojili klimatizaci od elektřiny a po likvidaci požáru předali místo zásahu vedoucí čerpací stanice.

Požár vznikl kvůli technické závadě na kondenzátoru na elektromotoru a způsobil škodu asi 30 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 70 tisíc korun.

Na křižovatce ulic Horská a Kopretinová v Trutnově došlo k dopravní nehodě tří osobních vozidel. Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a dobrovolná jednotka Radvanice. Jeden z automobilů skončil po nehodě převrácený na střechu. Při nehodě byly čtyři osoby zraněny, do péče si je převzali záchranáři.

Hasiči zajistili místo události, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a odklidili vozidla mimo komunikaci tak, aby nebránila provozu. Po odstranění následků nehody se hasiči vrátili zpět na základnu.

K dopravní nehodě dvou osobních aut vyjeli hasiči ze stanice Košutka na spojnici mezi Bílou Horou a Sencem. Vozidla se střetla čelně. Hasiči museli z jednoho z vozidel vyprostit dvě osoby pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Hasiči před vyproštěním osob stabilizovali vozidlo proti pohybu. Druhý automobil zůstal na komunikaci, i v něm se nacházela zraněná osoba, kterou ale nebylo třeba vyprošťovat. Všechny zraněné si převzali záchranáři.