Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V části Vamberk – Peklo zasahovali na silnici č. 11 profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí. Došlo zde ke střetu osobního automobilu a dodávky, přičemž byla zraněna jedna osoba. Jednotky místo zásahu zajistily a provedly protipožární opatření.

Z havarovaných vozidel unikaly provozní kapaliny, hasiči zasypali skvrny pomocí sorbentu a postarali se o odstranění následků nehody. Komunikace byla po dobu zásahu uzavřena. Hasiči následně pomohli s naložením vozidel na odtah a předali místo zásahu policistům.

Dopravu v centru Hradce Králové blokovala dopravní nehoda osobního vozidla, které se převrátilo na bok a zůstalo ležet uprostřed komunikace. Z havarovaného vozidla museli hasiči jednu osobu vyprostit, zdravotničtí záchranáři převezli do zdravotnického zařízení celkem dvě osoby. Jednotka hasičů zajistila havarovaný vůz proti vzniku požáru a odpojila akumulátor.

Komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu při provádění záchranných prací uzavřena, dopravu řídili městští policisté, hasiči následně odstranili havarovaný vůz mimo vozovku a povrch komunikace uklidili. Místo zásahu si převzali policisté, na místě zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice.

Na 82. kilometru dálnice D11 v katastru části Krásnice zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a další složky IZS u dopravní nehody osobního automobilu a dodávky. Při nehodě byly dvě osoby zraněny.

Hasiči asistovali záchranářům při poskytování první pomoci zraněným. Provoz byl v místě nehody sveden do jednoho jízdního pruhu. Asi po 90 minutách byla komunikace zprůjezdněna a hasiči se vrátili zpět na stanici.

Na komunikaci mezi Neratovem a Orlickým Záhořím došlo k dopravní nehodě osobního automobilu a nákladního vozidla. Osobní vůz skončil po nehodě převrácený na bok, jeden člověk byl při události zraněn.

Hasiči se postarali o zajištění místa události a provedli také opatření proti vzniku požáru. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu při provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou a JSDH Rokytnice v Orlických horách.