Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli nahlášenému požáru v domě v Chelčického ulici v Nové Pace. Průzkumem hasiči zjistili, že došlo k zahoření jedné místnosti, požár dostali asi ve 20:30 hod. pod kontrolu. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu ve 20:45 hod.

Místo zásahu si převzali majitelé, kteří provedli dohlídku nad místem, kde hořelo. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností nedbalost. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolné jednotky z Nové Paky a Staré Paky.

Na komunikaci mezi Velký Vřešťovem a Cerekvicí nad Bystřicí havarovala dvě osobní vozidla. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Vozidla byla po nehodě značně poškozena, jedno skončilo mimo komunikaci a druhé zůstalo částečně na silnici.

Komunikace musela být po dobu provádění záchranných, vyšetřovacích a likvidačních prací uzavřena. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Hořic a podniková jednotka ČEPRO a.s. Cerekvice nad Bystřicí. Jednotky zajistily místo události, zabezpečily vozidla a následně se po došetření nehody hasiči postarali o úklid komunikace.

V Zámecké ulici v Protivíně likvidovali profesionální hasiči ze stanice Vodňany následky dopravní nehody, při které se střetly osobní automobil VW Passat s motorkou Keeway. Jednotka zajistila místo nehody a do příjezd ZZS poskytla zraněné osobě z motorky předlékařskou­ pomoc.

Po transportu zraněné osoby do sanitky pak hasiči zasypaly vyteklé provozní kapaliny sorbentem a po ukončení šetření policistů dokončili úklid vozovky.

U nehody motorkářů zasahovala profesionální jednotka ze stanice Strakonice, a to za obcí Úlehle ve směru na Libětice. Když hasiči k nehodě přijeli, byli oba motorkáři již ošetřováni ZZS. Oba motocykly značek BMW a KTM ležely v poli. Ani z jednoho nevytékaly žádné provozní kapaliny.

ZZS odvezla oba řidiče do nemocnice Strakonice. Po vyšetření Policií ČR příslušníci ve spolupráci s přáteli řidičů vytlačili poškozené motocykly na vozovku. Poté byl zásah ukončen a jednotka se vrátila na základnu. Na místě zůstala pouze Policie ČR.