Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U dopravní nehody, kdy se na komunikaci vedoucí kolem Bělečského písníku převrátil vůz na střechu, zasahovali v pátek ráno profesionální hasiči z centrální stanice.

Ve voze cestovala posádka tří osob, které si všechny převzali do své péče záchranáři. Havarovaný automobil byl na plynový pohon, a aby mohli hasiči odpojit akumulátor, museli jej převrátit zpět na kola. Poté zajistila jednotka úklid komunikace a likvidaci uniklých provozních kapalin.

Celkem sedm jednotek požární ochrany vyjelo k nahlášenému požáru v areálu bioplynové stanice v Králíkách. Průzkumem na místě zásahu hasiči zjistili, že došlo k zahoření papírových obalů v hale a následnému poškození kompresoru. Požár způsobil škodu asi 15 tisíc korun, přičemž byly díky včasnému zásahu uchráněny hodnoty ve výši 15 milionů korun.

Příčina požáru je předmětem vyšetřování. Na místo byli povoláni profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov i z centrální hradecké stanice a dále jednotky SDH Nový Bydžov, Skřivany, Smidary, Králíky a Nechanice.

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel se stala v obci Kratonohy u autobusové zastávky na komunikaci I/11. Na místě nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou.

Při nehodě došlo k poškození dopravního značení. Po příjezdu hasičů na místo se dvě osoby nacházely mimo havarované vozy a byly bez zranění. Jeden z vozů skončil po nehodě mimo komunikaci. Hasiči místo události zajistili a provedli protipožární opatření.