Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V části Červený Kostelec – Horní Kostelec havarovala dvě osobní vozidla, přičemž došlo ke zranění jedné osoby. Jeden z automobilů skončil částečně mimo vozovku a narazil do stromu, další vůz zůstal v křižovatce.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Po došetření nehody zajistily jednotky úklid a vrátily se zpět na stanice.

V Peci pod Sněžkou zaměstnal hasiče výlov osobního vozidla, které parkovalo nezabrzděné na parkovišti a sjelo samovolně do koryta řeky. V tu chvíli se ve voze nikdo nenacházel. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolná jednotka z Pece pod Sněžkou a povolán byl také vyprošťovací automobil z Náchoda.

Hasiči dostali vůz zpět na břeh právě pomocí vyprošťovacího automobilu. Naštěstí nedošlo při události k úniku provozních kapalin do řeky, a tedy nebylo ohroženo ani životní prostředí.

V katastru části obce Stará Paka – Roškopov se stala dopravní nehoda osobního automobilu a traktoru. Na místo vyjeli profesionální hasiči se stanice Nová Paka. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, kterým poskytli hasiči první předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranné služby je předali do péče záchranářů.

Poté pomohla jednotka s transportem zraněných do sanitního vozu. Komunikace byla během provádění záchranných prací uzavřena. U havarovaného vozu odpojila jednotka akumulátor a provedla protipožární opatření. Po došetření nehody odstranila osobní vozidlo mimo komunikaci, traktor zvládl odjet sám.