Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Bez zranění se obešla dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla, která se stala včera večer na silnici mezi Mostkem a obcí Debrné. Na místo události vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Hostinného. Osobní vůz narazil bokem do protijedoucího posypového vozu.

Poškození obou vozidel nebylo vážné a nedošlo k žádnému úniku provozních kapalin. Hasiči pouze odpojili u havarovaného vozidla autobaterii a řídili dopravu. Řidič osobního auta si zajistil odtah a sypač byl schopen odjet po vlastní ose. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotka profesionálních hasičů z Nového Bydžova byla přivolána k otevření dveří rodinného domu v obci Mlékosrby. Jeho čtyřiadevadesá­tiletá uživatelka používala trámek jako provizorní zabezpečení vchodových dveří.

V okamžiku, kdy odešla ven z domu zapadl trámek za dveře, které nešly otevřít. Do příjezdu hasičů se o seniorku postarali sousedé, kteří jí poskytli teplé oblečení. Hasiči se do domu dostali rozbitím okénka v prvním patře a odblokovali vstupní dveře.