Sobota 6. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na křižovatce silnici I/3 a III/147 v katastru obce Bošilec likvidovala profesionální jednotka ze stanice Soběslav následky střetu nákladního automobilu s tahačem Daf a osobního automobilu značky Škoda Octavia. V době příjezdu hasičů byli všichni cestující obou aut mimo havarovaná vozidla bez viditelných zranění.

Hasiči zjistili, že při nehodě nevytekly z nádrží aut žádné provozní kapaliny. U Škody pak provedli protipožární opatření. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

K hlášenému požáru v objektu gymnázia na Tylově nábřeží v Hradci Králové vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Část jednotky byla cestou k zásahu odvolána zpět na základnu.

Další hasiči po příjezdu na místo zkontrolovali budovu a zjistili, že došlo k sepnutí čidla elektrické požární signalizace z důvodu chemického pokusu. K požáru nedošlo a zbytek jednotky se vrátil na základnu.

V Plasích vyhlásilo operační středisko poplach hasičům kvůli dopravní nehodě třech osobních aut, která do sebe narazila řetězově u odbočky na nádraží. Všichni cestující se z vozidel dostali sami před příjezdem záchranných složek. Posádka prvního vozidla vyvázla bez zranění.

Řidič druhého vozidla v pořadí si stěžoval na bolesti zad a nevolnost, hasiči ho pomohli transportovat do sanitky. Řidička třetího vozidla ve vozidle převážela roční miminko. Řidičce hasiči poskytli první intervenční pomoc. Dítě bylo v pořádku. Hasiči odtlačili havarovaná vozidla ke krajnici a uklidili vozovku.