Pondělí 8. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči ze stanice v Přelouči vyjížděli k nehodě osobního a nákladního vozu na silnici u obce Voleč. Osobní automobil přelomil strom a skončil mimo vozovku na poli. Na místě byly dvě zraněné osoby, které byly předány do péče zdravotníkům. Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a zamezili úniku provozních náplní.

Hasiči dále pomohli naložit havarovaný automobil na vozidlo odtahové služby a odstranili následky nehody. Přeloučští hasiči se na svou stanici vrátili zpět v 9.30 hodin.

Na silnici č. 11 došlo na křižovatce Krňovice k dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla zn. Daewoo Lanos při vyjíždění z vedlejší komunikace označené dopravní značkou "Stůj, dej přednost v jízdě!“ nedal zřejmě přednost osobnímu vozidlu zn. Škoda Octavia, jedoucímu po hlavní silnici ve směru od Hradce Králové na Týniště nad Orlicí.

Vozidla se střetla v prostoru křižovatky. Daewoo bylo nárazem odhozeno na stojící osobní vozidlo zn. Škoda Fabia (ve směru od Třebechovic pod Orebem). Výsledek dechové zkoušky na alkohol byl negativní. Ke zranění osob nedošlo. Celková hmotná škoda předběžně činí 127 tisíc korun.

K ohlášenému požáru vyjeli do Dívčic profesionální hasiči ze stanice Vodňany a dobrovolní hasiči z obce Zliv. Průzkum na místě ukázal, že na uvedeném místě hoří tři dodávky: dvě značky Mercedes Sprinter, třetí Ford Tranzit. Dodávky hořely v době příjezdu hasičů v plném rozsahu.

Likvidace požáru zabrala zasahujícím jednotkám hodinu. Poté na požářiště nastoupil hasičský vyšetřovatel, který společně s policisty vyčíslil vzniklou škodu na 1 850 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.