Úterý 9. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Škodu ve výši 60 000,– vyčíslil vyšetřovatel HZS po požáru kotelny ve sklepě domu v Týně nad Vltavou, části obce Netěchovice. Požár uhasili týnští profesionální a dobrovolní hasiči, kteří se na místo dostavili se čtyřmi cisternami. Kotelna a přilehlý sklep byly silně zakouřeny, hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích.

Přibližně po 20 minutách měli požár pod kontrolou, úplnou likvidaci velitel zásahu nahlásil krátce před 19. hodinou. Na odvětrání byl použit přetlakový ventilátor. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.

Technická závada byla příčinou vzniku požáru izolace motoru v nákladního automobilu značky Iveco, ke kterému došlo v Chotýčanech. K požáru vyjela profesionální jednotka z českobudějovické stanice. V době jejich příjezdu se kouřilo z motorové části zpod kabiny.

Plameny se podařilo uhasit řidiči pomocí přenosného práškového hasicího přístroje. Hasiči požár dohasili jedním vysokotlakým proudem. Závěrečný průzkum pak provedli termokamerou. Vzniklá škoda je nulová.

Vyproštění jedné zraněné osoby si vyžádala dopravní nehoda na silnici č. 13 u Květnové. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči z Karlových Varů a Ostrova kromě vyproštění pomáhali při ošetření i druhého zraněného, zajistili místo pro přistání vrtulníku a společně s policií a psovodem se služebním psem pátrali v okolí nehody po údajném dalším účastníkovi nehody.

Silnice z Ostrova na Květnovou byla odpoledne kvůli nehodě více jak dvě hodiny zcela uzavřena.

Hasiči z jednotky SDH Borohrádek při návratu z kurzu vyprošťování osob z havarovaných vozidel konaném na stanici HZS HKK v Náchodě zasahovali u dopravní nehody jednoho osobního vozidla, které na silnici I/14 mezi Náchodem a Novým Městem nad Metují sjelo do příkopu a narazilo do stromu.

Hasiči na místě poskytli před lékařskou pomoc zraněnému řidiči, jeho předání ZZS a protipožární opatření na vozidle. Po příjezdu jednotky z Náchoda pokračovali na základnu.

V Plzni hasiči z PS Střed do ulice Nemocniční k požáru garáže. Při příjezdu jednotky vycházel z garáže bílý dým. Aby se dostali dovnitř, odstranili pomocí rozbrusovací pily petlici zámku a dveře násilím otevřít. Prostor garáže byl velmi sil ně zadýmen.

Hasiči na odvětrání nasadili přetlakovou ventilaci. Hasiči zjistili, že žhnou obaly od deratizačních přípravků používaných v zemědělství. Majitelům bylo nařízeno nechat materiál zlikvidovat odbornou firmou. Ke škodě nedošlo.