Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Operační středisko vyslalo jednotku HZS Staňkov k dopravní nehodě osobního auta mezi obce Koloveč a Kanice. Vozidlo se převrátilo na bok do příkopu. Na místě nehody se nacházel svědek, který před příjezdem jednotek odvezl nezraněnou řidičku do restaurace v Kolovči do tepla.

Ta se později dostavila na místo a potvrdila, že zraněná není, lékařské vyšetření odmítá. Nikdo jiný ve vozidle necestoval. Provozní kapaliny neunikly. Hasiči předali místo nehody PČR. Zásah komplikovalo husté sněžení a ledovka na silnici.

Profesionální hasiči ze stanic České Budějovice a Suché Vrbné byli vysláni do Ledenické ulice-Škarda v obci Srubec k ohlášenému požáru osobního automobilu. Osobní automobil značky Seat začal hořet po technické závadě přímo na zahradě rodinného domu.

Požár, který zasáhnul hlavně motorovou část auta, hasiči zlikvidovali pomocí dvou vysokotlakých proudů. K požáru se dostavila také jednotka SDH obce Srubec, která řídila provoz na komunikaci. Škoda vzniklá požárem činí 20 000,–, hasiči svým zásahem uchránili 10 000,–.

Na komunikaci u Vojtěchova se střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě se zranili dvě osoby. Jednu zraněnou osobu museli hasiči z havarovaného vozidla vyprostit.

Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin a místo nehody technicky zabezpečili. U nehody zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Bystřice nad Pernštejnem společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Nového Města na Moravě.