Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Škoda ve výši 50 000,– byla vyčíslena po požáru udírny, která hořela v obchodě v Zámecké ulici v Protivín. Ještě před příjezdem profesionálních hasičů ze stanice Vodňany použili zaměstnanci na likvidaci požáru přenosný hasicí přístroj. Hasiči pak požár dohasili vysokotlakým proudem.

Zakouřenou prodejnu odvětrali přetlakovým ventilátorem. Na místo požáru se dostavila také místní dobrovolná jednotka, velitel zásahu ji však nechal v záloze.

Na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci u Salačovy Lhoty. K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pacov. Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že osobní vůz narazil při nehodě do stromu.

Nehoda si vyžádala jedno zranění. Hasiči pomohli zdravotníkům se s ošetřením zraněné osoby a s jejím transportem do sanitního vozu. Vůz a místo události hasiči technicky zabezpečili.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí zasahovaly u dopravní nehody, která se stala v ulici Příkopy v Kostelci nad Orlicí. Při střetu osobních vozidel Škoda Octavia a Kia Sportage nebyl nikdo zraněn.

Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Do příjezdu strážníků Městské policie řídili provoz kyvadlově. Řidiči se dohodli a na místo nevolali Policii ČR. Po vyřešení nehody hasiči odtlačili obě vozidla mimo komunikaci.