Úterý 17. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Patnáct minut po druhé hodině odpolední byla jednotka vyslána s CAS 24 P340 Scania k požáru pražců na vlakovém nádraží v Golčově Jeníkově. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem potvrzeno, že se jedná o zahoření dvou pražců u železničního přejezdu na hlavním vlakovém nádraží.

Jednotka pomocí jednoho vysokotlakého proudu provedla lokalizaci a následnou likvidaci požáru. Dále se na místo zásahu dostavili profesionální kolegové ze stanice Ledeč nad Sázavou a drážní hasiči, kteří si po jejich příjezdu převzali místo události. Počet zasahujících hasičů byl následně redukován a naše jednotka se vrátila zpět na svou základnu.

Profesionální hasiči z Jaroměře zasahovali v odpoledních hodinách při dopravní nehodě osobního automobilu a motocyklu, která se stala v ulici Na Cihelnách v Jaroměři. Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě s ošetření motorkáře a s jeho naložením do sanitky. Na vozovku unikly provozní kapaliny, které hasiči zasypali sorbentem a odjeli zpět na stanici. Po vyzvednutí motocyklu přivolala Policie České republiky hasiče zpět na místo k úklidu olejové skvrny.