Sobota 7. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda dvou osobních aut, z nichž jedno bylo převrácené na střechu a druhé v poli u Oseka ve směru na Duchcov. K dopravní nehodě vyjela jednotka HZS ze stanice Duchcov. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Vzala jej do péče Zdravotnická záchranná služba.

Hasiči provedli protipožární opatření, asistovali při naložení obou havarovaných vozů na odtah a uklidili místo nehody. Policie ČR během zásahu odkláněla dopravu.

V Plzni v areálu papíren hasiči ze Slovan zlikvidovali požár nahromaděných předmětů ve zděné kůlně, kterou obývala osoba bez domova. V době požáru se uvnitř objektu ani v jeho okolí nikdo nenacházel. Ke škodě nedošlo.

V 1:27 hodin hasiči vyjeli na to samé místo ještě jednou. Na místě zjistili, že nic nehoří. Od PČR se dozvěděli, že se uživatel objektu vrátil „domů“ a nahlásil, že mu shořelo obydlí. Jednotka se vrátila na základnu.

Profesionální hasiči z Hořic vyjížděli k dopravní nehodě kamionu a osobního automobilu v obci Libonice. Po příjezdu začali hasiči řídit dopravu, silnice byla v místě částečně průjezdná. Zraněná řidička byla odvezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a po zadokumentování nehody Policí České republiky uklidili vozovku. Poté ještě pomohli s naložením vraku vozidla na odtahové vozidlo a po třech hodinách od nahlášení události se vrátili zpět na stanici.

Jednotka SDH Volyně a jednotka HZS Strakonice byly vyslány k dopravní nehodě tři vozidel na silnici I/4, ve směru z Volyně na Strakonice, u odbočky na Hoštice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že z vozidel unikají provozní kapaliny.

Jednotky ihned odpojily baterie a zasypaly uniklé kapaliny sorbentem. Nehoda se obešla bez zranění, po zdokumentování Policii ČR byla vozidla odstraněna z komunikace. Následně byla uklizena vozovka od nečistot.