Sobota 7. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotky HZS Klatovy a SDH Nýrsko vyjely za obec Bystřice nad Úhlavou k dopravní nehodě osobního auta. Ve směru na Pocinovice se převrátilo osobní auto do příkopu na střechu. Ve vozidle cestoval pouze řidič, ten byl v době příjezdu jednotek mimo havarované auto.

Hasiči ošetřili řidiči lehké zranění, po příjezdu ZZS byl řidič předán k odbornému ošetření a následně převezen do nemocnice. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili dopravu.

Následky další nehody likvidovali strakoničtí profesionální hasiči, a to na Palackého náměstí ve Strakonicích. Zde narazil řidič osobního automobilu značky Hyundai do dopravní značky. Při nárazu byla poškozena olejová vana vozu, ze které vytekl motorový olej. Hasiči skvrnu na vozovce vytyčili kužely a následně ji odstranili cementem.

U Hyundaie zároveň provedli protipožární opatření a pomohli s jeho naložením na vůz odtahové služby. U nehody jednotka HZS spolupracovala s Policií ČR.

Do Dobřan k požáru postele v Psychiatrické léčebně vyslalo operační středisko jednotky HZS Přeštice, HZS Slovany a místní jednotku SDH. Požár postele uhasili zaměstnanci práškovým hasičím přístrojem před příjezdem JPO a odvedli ze zakouřených prostor všechny pacienty do patra, které nebylo zasaženo zplodinami hoření. Nikdo při požáru nebyl poraněn.

Hasiči pootvírali okna a vynesli uhašené postele před budovu. Po překontrolování všech prostor hasiči předali požářiště staniční sestře a řediteli zařízení. Škody byly předběžně vyčísleny na 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 200 tisíc. Okolnosti vzniku požáru vyšetřuje PČR.

U obce Hůrka na Českokrumlovsku došlo na železničním přejezdu k nehodě osobního automobilu, vozidlo skončilo v příkopu vedle kolejiště. Na místě zasahovali hasiči z Frymburku společně s posádkami RZP Trans Hospital Frymburk, RLP Český Krumlov a policisty.

Řidička osobního vozu byla po ošetření lékařem transportována se středně těžkým zraněním na trauma centrum českobudějovické nemocnice. Přesnou příčinu nehody šetří Policie ČR.

Bizon pomáhal u vyprošťování polského kamionu DAF, který sjel na úzké silnici v Českém Těšíně (okres Karviná) v Rybářské ulici do příkopu a zapadl do měkké zeminy pravými předními i zadními koly tahače. Kola přívěsu zůstala na silnici.

Hasiči nejdříve odkopali část zeminy, která uvěznila kola, a podložili zapadnutá kola tahače. Bizon pak vytáhl celý kamion pomocí lan zezadu. Zasahovaly zde dvě jednotky HZS MSK – ze stanice v Českém Těšíně a Ostravě-Zábřehu.