Pátek 6. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z Broumova vyjížděli k záchraně člověka, který se nacházel v bytě v Broumově v části Velká Ves. Osoba zadala při tísňovém volání chybnou adresu a hasiči museli kontaktovat Obecní úřad města Broumov, aby jim poskytl z evidence obyvatel možné adresy.

Poté se složky rozdělily a rozjeli se k možným adresám. Byt se podařilo nalézt, hasiči se dovnitř dostali oknem a pomohli zdravotnické záchranné službě s transportem pacienta, který byl při vědomí, do sanitky.

Strakonická profesionální jednotka zasahovala u obce Kbelnice u dopravní nehody osobního automobilu. Když hasiči k nehodě přijeli, byl havarovaný vůz mimo vozovku a osoba uvnitř již v péči zdravotníků ZZS.

Hasiči u havarovaného auta provedli protipožární opatření a zraněnou osobu vytáhli z vozu ven. Zdravotníci ZZS ji odvezli do nemocnice. Po kontrole úniku provozních kapalin jednotka HZS zásah ukončila. Nehodu si převzali policisté k šetření.

Na základě ohlášení Policie ČR vyjeli profesionální hasiči ze stanice Tábor do Sezimova Ústí, kde se na silnici E55 u křižovatky ulic Soběslavská a E. Beneše střetly dva osobní automobily. Jednalo se o vozy továrních značek Nissan Almera a Nissan Maxima. Nemáme informaci, že by některý z cestujících byl zraněn.

Zasahující hasiči provedli nejprve zajištění a označení místa nehody, následně pak u obou vozů provedli protipožární opatření. Provozní kapaliny, které vytekly z nádrží aut, hasiči zasypali sorbentem. Po naložení aut na vozy odtahových služeb jednotka HZS dokončila úklid vozovky. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.