Pátek 6. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Při výkopových prací došlo ve středu odpoledne v Jílovém u Teplické ulice k poškození trubky a následnému úniku plynu. Na místo okamžitě vyjela profesionální jednotka hasičů z Děčína a dobrovolná jednotka z Jílového – Modré. Pracovníci ještě před příjezdem hasičů z Děčína uzavřeli plyn a dobrovolná jednotka byla během svého výjezdu odvolána zpět na základnu.

Profesionální hasiči na místě provedli kontrolu místa úniku. Na místě také zasahovala městská policie Jílové a policie ČR, celá věc je nyní v šetření.

K požáru motorové vlakové jednotky vyrazilo pět jednotek PO do Knínic na Boskovicku. Místní dobrovolní hasiči, kteří byli na místě jako první, zamezili šíření požáru hasícím přístrojem. Na dohašení a ochlazení hasiči nasadili dva vodní proudy.

Vodu k vlakové soupravě dopravili hadicovým vedením v délce skoro 200 metrů od nedalekého železničního přejezdu, kde zůstala ustavena požární technika. Nikdo z cestujících nebyl zraněn. Přesná příčina i škoda jsou v šetření

Osádka technického automobilu českobudějovických profesionálních hasičů vyjela do obce Římov, kde došlo k zatopení bagru, jež pracoval na odbahnění Římovského rybníka. Bagr byl v době příjezdu hasičů zaplaven lagunou o rozměrech přibližně 20 × 3 metry.

Hasiči na odčerpání vody nasadili plovoucí čerpadlo, které se však rychle zaneslo trávou a bahnem. Ani použití kalového čerpadla nebylo možné. Jednotka po domluvě se zaměstnanci firmy čerpání ukončila.