Pátek 6. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V obci Čebín na Brněnsku zasahovali místní dobrovolní hasiči společně s profesionály z Tišnova u osoby, kterou v jedné z firem zavalil stroj.

Zasahující tým ZZS Jihomoravského kraje jej musel uvést do umělého spánku, zajistit dýchací cesty intubací a napojením na umělou plicní ventilaci. Muž utrpěl vážná poranění a po poskytnutí nezbytně nutné péče byl transportován leteckou záchrannou službou na Urgentní příjem FN Brno.

Z dispečinku ZZS Jihočeského kraje obdrželo hasičské operační středisko informaci o dopravní nehodě, která se stala v Prachaticích na výjezdu na Volary. Nehoda byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Když na místo přijeli prachatičtí profesionální hasiči, zjistili, že z havarovaného auta je nutné vyprostit jednu osobu.

Již za několik minut ji předávali zdravotníkům. Zároveň s vyproštěním zasahující jednotka HZS provedla zajištění auta proti požáru odpojením akumulátoru. Po 11. hodině se na místo nehody dostavila odtahová služba. Hasiči asistovali při naložení auta a zásah ukončili úklidem komunikace.

Na trati č. 184 u obce Třemešné na žel. km. 39,7 narazil vlak do stromu padlého přes koleje. K místu nehody vyjely jednotky HZS Tachov, SŽDC Plzeň a SDH Bělá nad Radbuzou. Příjezdová polní cesta byla obtížně sjízdná, pokrývala jí vrstva ledu. K nehodě museli hasiči část úseku pěšky.

Ve vlaku cestovala pouze jedna osoba, ona i obsluha vlaku vyvázla bez zranění. Hasiči strom rozřezali a odklidili z kolejiště. Místo nehody si převzala drážní inspekce.