Pátek 6. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Za Planou ve směru na Černošín cca 2 km od odbočky na Týnec skončilo osobní auto zaklíněné v dřevěném sloupu tel. vedení. Řidič se z vozidla dostal sám před příjezdem jednotek HZS Tachov a SDH Planá. Z důvodu podezření na poranění krční páteře hasiči nasadili řidiči krční límec.

Po dobu zásahu a policejního vyšetřování hasiči na místě řídili provoz. Velitel zásahu si na místo prostřednictvím KOPIS povolal SÚS, na místě se tvořily sněhové jazyky.

Jeden člověk byl zraněn při požáru rodinného domu v obci Bratronice. S vážnými popáleninami byl transportován LZS do Vinohradské nemocnice. Kvůli velkému rozsahu požáru byl vyhlášen II. stupeň požárního poplachu.

Na místě zasahuje šest hasičských jednotek, předběžná škoda je odhadována na 1,5 milionu korun. Plameny byly zlikvidovány v pátek 6. února 2015 v 9:13 hodin, příčinou vzniku požáru byla nedbalost při používání otevřeného ohně.

Na žádost KOPIS Pardubice vyjeli hasiči na dopravní nehodu dvou osobních aut na křižovatce silnice 1/14 za obcí Třebovice směrem na Svitavy s technikou CAS 25 L 101 a počtu hasičů 1+4.

Jednotka na místě provedla průzkum a bylo zjištěno pouze poškození světlometů u vozidel Škoda Rapid a Ford Focus. Nehoda se obešla bez úniku provozních kapalin a bez zranění. Jednotka provedla zabezpečení mimořádné události. Zpět na základnu se vrátila v čase 17:24hod..