Čtvrtek 5. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka z Přeštic vyjela na pokyn KOPIS k dopravní nehodě pravděpodobně třech osobních aut na silnici č. I/27 před obcí Horní Lukavice. Na místě již zasahovala PČR a ZZS, která pečovala o jednoho z řidičů. Z vozidla, které leželo uprostřed komunikace na boku, ani z vozidla v příkopu neunikly žádné provozní kapaliny.

Třetí vozidlo se na místě události nenacházelo. Hasiči společně s PČR usměrňovali provoz na komunikaci a asistovali při dokumentaci nehody. Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči převrátili vozidlo zpět na kola.

Pověřený zaměstnanec jílovského úřadu, který prováděl kontrolu stavu dřevin ve městě zjistil, že se v zámeckém parku nachází poškozený strom, který hrozí pádem na cestu a okamžitě zavolal na tísňovou linku. Na místo byla vyslána místní jednotka dobrovolných hasičů Jílové – Modrá, která nebezpečnou dřevinu odstranila.

Během události asistovala hlídka MP Jílové, která zabezpečila prostor v okolí poškozeného stromu.

Chrudimští profesionální hasiči spolu s dobrovolnými hasiči ze Slatiňan, Topole a Chrudimi zasahovali u požáru chaty, kterou pohltily plameny. Zahradní domek o rozměrech přibližně 4×4 metry obývali v Chrudimi bezdomovci. Při příjezdu hasičů byla chatka celá v plamenech.

Požár hasiči dostali pod kontrolu v 11.55 hodin a zcela ho zlikvidovali v 12.21 hodin. Událost se obešla bez zranění. Příčiny i výše škody jsou nyní vyšetřovány.