Čtvrtek 5. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Těžkým zraněním skončila dopravní nehoda, ke které došlo na silnici mezi obcemi Držovice a Olšany u Prostějova. Ze zatím přesně nezjištěných příčin vozidlo Renault Megane dostalo v mírném klesání na zledovatělé komunikaci smyk. Přejelo do protisměru, vyjelo mimo silnici a narazilo do stromu.

Dvaadvacetiletá řidička utrpěla při nehodě těžké zranění, se kterým byla převezena do olomoucké nemocnice. Hmotná škoda byla vyčíslena na 35 000 korun. Policisté se nehodou nadále zabývají a zjišťují všechny její příčiny a okolnosti.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byla ohlášena dopravní nehoda na komunikaci u Počátek. K nehodě osobního vozidla, které narazilo do stromu vyjeli profesionální hasiči z Kamenice nad Lipou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Počátek.

Při nehodě se zranila jedna osoba a skončila v péči zdravotníků. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.

Jednotky HZS Praha, st. 2 a 9, likvidovaly v ulici Evropská v DT vodou dodávanou jedním D proudem od nástěnného hydrantu požár suchého vánočního stromku a části zařízení a vybavení obytné místnosti ve 13. NP panelového domu.

Plamenným hořením a sálavým teplem bylo zničeno nebo silně poškozeno zařízení a vybavení v místnosti. Při požáru se nadýchaly toxickými zplodinami hoření tři osoby. Všechny byly ošetřeny ZZS na místě a propuštěny.