Pondělí 2. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Do Mirošova k nahlášenému požáru kravína vysalo opetrační středisko jednotky HZS Rokycany, SDH Hrádek, Skořice a místní hasiče. Na místě hasiči zjistili, že hoří naskladněný bio odpad.

Místní občan pomocí nakladače rozhrnoval hromadu, hasiči jednotlivá ohniska postupně dohašovali. Jako příčina vzniku požáru se nevylučuje úmysl, okolnosti vzniku požáru se dále vyšetřují. Ke škodě nedošlo. Místní jednotka do rána zajistila dohled.

Na silnici č. 24 vedoucí z Veselí nad Lužnicí do Třeboně zasahovali profesionální hasiči ze stanice Soběslav u dopravní nehody, při které se srazily osobní automobil značky Opel Vectra a nákladním vozem Iveco.

Ještě před příjezdem hasičů k nehodě přijela ZZS, která ošetřila jednu zraněnou osobu z vozu Opel. Hasiči následně provedli u obou aut protipožární opatření a provozní kapaliny vyteklé z nádrží aut zasypali na vozovce sorbentem. Po zdokumentování ne­hody

Ke zranění chodkyně došlo při nehodě u přechodu pro chodce v Horské ulici v Trutnově. Po střetu dvou vozidel byla zraněna i žena jdoucí po přechodu pro chodce.

Při příjezdu hasičů byli již chodkyně i jeden z řidičů převezeni záchrannou službou do nemocnice. Jedno z havarovaných aut už bylo odtaženo z místa události. Hasiči zasypali provozní kapaliny, které unikly z poškozených aut, a očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.