Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Tři jednotky profesionálních hasičů z Jičína a Nové Paky, dále dobrovolných hasičů z Nové Paky zasahovaly u dopravní nehody, která se stala u obce Stav. Při nehodě tří osobních vozidel byla jedna osoba zraněna a ošetřena projíždějící sanitou. Jedno vozidlo skončilo po střetu v příkopu ve křoví.

Hasiči při jeho vyproštění z příkopu museli použít motorovou pilu a odřezat náletové křoviny. Následně auto vytáhli a naložili na odtah. U všech provedli protipožární opatření a zajištění proti úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Na operační středisko hasičů byl ohlášen požár osobního vozidla v ulici Baarova v Hradci Králové. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se z motorového prostoru osobního auta Volvo 460 lehce kouří.

Hasiči prostor odvětrali a provedli kontrolní měření pomocí termokamery. Odpojili autobaterii, aby zabránili případnému požáru. Událost se obešla bez zranění a škody na majetku.

Škoda ve výši 50 000,– Kč byla vyšetřovatele HZS a Policií ČR vyčíslena po požáru elektrické instalace neonu, který hořel ve výloze jedné z historických budov na Velkém náměstí v Písku. K požáru vyjela osádka cisterny, a jelikož neon hořel ve výšce přibližně čtyři metry, tak také automobilového žebříku profesionálních hasičů ze stanice Písek.

Požár však byl v době jejich příjezdu na místo již uhašen. Hasiči provedli kontrolu celé výlohy, část její konstrukce pro vyloučení skrytých ohnisek rozebrali. Krátce před půl čtvrtou jednotka HZS odjela zpět na základnu. Hodnota uchráněného majetku činí 1 000 000,– Kč, příčinou vzniku požáru byla technická závada.

Trutnovští profesionální hasiči vyjeli k dopravní nehodě, která se stala v Trutnovské ulici v Pilníkově. Po příjezdu na místo hasiči poskytli dvěma osobám z havarovaného auta předlékařskou pomoc. Vůz zn. Škoda Octavia skončil v příkopu na střeše. Na místo byla povolána posádka záchranné služby, která obě osoby převezla do nemocnice.

Hasiči zabezpečili auto proti požáru, zlikvidovali drobný únik provozních kapalin a usměrňovali v místě dopravu. Po zadokumentování události Policií ČR vyprostili auto z příkopu a ustavili ho zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.