Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Operační středisko vyslalo jednotku z Domažlic k dopravní nehodě, která se stala na silnici I/26 za železničním přejezdem před Babylonem. Při příjezdu jednotky již zraněnou osobu ošetřovala ZZS. Hasiči zajistili místo nehody a po vyšetření nehody policií a naložení havarovaného auta na odtahovou službu odstranili z vozovky pomocí sorbentu uniklé provozní kapaliny a střepy.

Po dobu ošetřování zraněné osoby byla silnice zcela uzavřena, zhruba v 8:30 byl provoz obnoven kyvadlově, hasiči na místě řídili dopravu.

Dopravní policisté i hasiči ze stanice Vimperk vyjeli k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 145 ve směru Vimperk – Zdíkov. Z dopravní nehody je důvodně podezřelá řidička, která s osobním vozidlem Škoda Felicia nepřizpůsobila rychlost jízdy, následkem čehož vyjela s vozidlem mimo komunikaci, kde se srazila s pevnou překážkou – stromem.

Po dopravní nehodě skončila řidička v péči lékařů s lehkým zraněním. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na havarovaném vozidle je odhadem 10 000 korun.

K dopravní nehodě osobního auta, která se stala u 72. km dálnice D5 ve směru na Prahu, vyslalo operační středisko jednotky ze Slovan a Rokycan. Osobní auto při nehodě poničilo středová svodidla a skončilo přes oba jízdní pruhy. Nehoda se obešla bez zranění.

Hasiči zajistili místo nehody, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po vyšetření nehody policií hasiči odstavili vozidlo do odstavného pruhu a očistili dálnici od použitého sorbentu, skla a polámaných částí karoserie.