Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K nálezu neznámé látky v kůlně u chaty v Horní Malé Úpě vyjely včera po jedenácté hodině dopoledne tři jednotky hasičů. Podle informací se uvnitř měla nacházet hromada sypkého materiálu, o kterém majitel objektu údajně nic nevěděl. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou a také profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s měřicím automobilem.

Hasiči místo nálezu ohraničili páskou a postavili provizorní dekontaminační stanoviště. Policisté mezitím od správce zjistili, kdo materiál v kůlně složil. Osoba se dostavila na místo události a potvrdila, že se jedná o látku perlit, která se využívá jako stavební materiál. Hasiči z Hradce Králové odebrali vzorek látky k dalšímu rozboru. Jednotky se následně vrátily zpět na své základny. Při zásahu nebyl nikdo zraněn ani ohrožen na zdraví.

Profesionální hasiči z Trutnova byli v 11:08 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v obci Adamov. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a přední částí narazila do betonového mostku. Při příjezdu hasičů byla žena venku z vozidla.

Hasiči jí ošetřili povrchová zranění na rukou a předali do péče přivolané zdravotní služby. Hasiči zajistili auto proti požáru a odpojili autobaterii. V místě nehody řídili dopravu a po zadokumentování události Policií ČR pomohli s naložením auta na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dne 2.6. v 10 hodin dopoledne došlo v obci Tachov k dopravní nehodě. Čtyřiašedesátiletý řidič nákladního vozidla tovární značky Volvo s připojeným návěsem couval na nezpevněné účelové komunikaci, která je navíc ve stoupání a v zatáčce. Při couvání si nezabezpečil náležité poučenou osobu, která by jej navigovala. Najel na nezpevněnou krajnici, která se pod naloženým vozidlem utrhla.

Nákladní vozidlo sjelo ze svahu a zastavilo až o sloup veřejného osvětlení. Při dopravní nehodě došlo k úniku pohonných hmot, které byly zlikvidovány hasiči. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku u řidiče nákladní soupravy, odborné měření bylo s výsledkem negativním. Ke zranění osob nedošlo, škoda na vozidle byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Případem se dále zabývají policisté z dopravního inspektorátu v Tachově.