Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Osádka rychlého zásahového automobilu z českobudějovické stanice byla vyslána do obce Borek k ohlášené dopravní nehodě motocyklu. Na místě bylo zjištěno, že při nehodě utrpěly zranění dvě osoby. Hasiči provedli zajištění motorky a zásah ukončili.

K nehodě byla v 18:16 hodin po vyšetření Policie ČR vyslána jednotka ze stanice Suché Vrbné, která zajistila sanaci vozovky od vyteklých provozních kapalin a úklid od hlíny a úlomků motorky.

Profesionální jednotka ze stanice Soběslav byla vyslána do obce Myslkovice, kde se střetly dva osobní automobily. Při nehodě vozů značek Škoda Octavia a Mazda 6 utrpěly zranění obě řidičky, které byly v době příjezdu hasičů již v sanitním voze ZZS.

Zasahující hasiči provedli úklid vozovky od vyteklých provozních kapalin a pomohli s naložením havarovaných aut na vozy odtahových služeb. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.

Jednotky hasičů z Náchoda a Červeného Kostelce zasahovaly u dopravní nehody jednoho osobního automobilu, který narazil v ulici Kostelecká čelně do stromu. Před příjezdem dobrovolné jednotky byla v péči BZS Odolov jedna lehce zraněná osoba. Hasiči poskytli předlékařskou péči a posléze osobu předali ZZS.

Dále zabezpečili vozidla proti požáru a zamezili úniku provozní kapaliny. Na místě hasiči spolupracovali také s městskými i státními policisty.