Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotky hasičů z Náchoda a Červeného Kostelce zasahovaly u dopravní nehody jednoho osobního automobilu, který narazil v ulici Kostelecká čelně do stromu. Před příjezdem dobrovolné jednotky byla v péči BZS Odolov jedna lehce zraněná osoba. Hasiči poskytli předlékařskou péči a posléze osobu předali ZZS.

Dále zabezpečili vozidla proti požáru a zamezili úniku provozní kapaliny. Na místě hasiči spolupracovali také s městskými i státními policisty.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí zasahovala v sobotu před půl třetí ráno u dopravní nehody kamionu na 140. km dálnice D1 ve směru Brno. Z poškozených nádrží havarovaného vozidla uniklo 700 litrů nafty na komunikaci, ale také do půdy. Nehoda se obešla bez zranění osob.

Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a naftu, která unikla na vozovku zlikvidovali speciálním sorbentem. O události na místě byli okamžitě informováni zástupci odboru životního prostředí. Po čtvrté hodině ráno předali hasiči místo specializované firmě, která provede odtěžení kontaminované zeminy.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina byl ohlášen požár vzrostlých stromů v parku v Želetavě. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice společně s místní jednotkou sboru dobrovolných hasičů.

Jednotkám se podařilo velmi rychle požár, který zasáhl tři vzrostlé stromy, hranici dřeva a částečně poškodil plot, lokalizovat a následně i zlikvidovat. Dle vyjádření majitelky majetková škoda požárem nevznikla.