Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dopravní nehoda dvou osobních vozidel na ulici Krnovská v Opavě – Jaktaři byla ohlášena na operační středisko hasičů v 15:09 hodin. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Opavy s jedním zásahovým vozidlem.

Zasahující hasiči na místě provedli zajištění místa události, pomocí sorbentu zlikvidovali únik provozních kapalin a odklidili z vozovky střepy havarovaných vozidel. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Incident zkomplikoval provoz na hlavním tahu.

Jednotky HZS z Domažlic a Staňkova se sjely mezi Chotiměří a Přívozcem u dopravní nehody osobního auta, která čelně narazilo do stromu. Uvnitř vozu zůstala zraněná osoba. Hasiči na její vyproštění nemuseli použít hydraulické zařízení, zaklíněna nebyla.

S ohledem na její vážné poranění hasiči zafixovali zraněné páteř krčním límcem a společně s posádkou ZZS a LZS pokračovali v jejím ošetření. Zraněnou ženu pomohli transportovat do vrtulníku LZS.

Profesionální hasiči ze stanice České Budějovice – Suché Vrbné zasahovali na sídlišti Vltava v Českých Budějovicích, kde v Krčínově ulici likvidovali následky střetu dvou osobních automobilů. Zásah hasičů byl proveden na vyžádání Policie ČR v okamžiku, kdy ukončila své šetření.

Jednotka HZS provedla zajištění místa nehody, kontrolu úniku provozních látek z nádrží vozů a po odtažení aut z komunikace také její úklid.

  • ▶ Video

Požár pole v Plzni u Jižního Předměstí za čerpací stanicí likvidovaly jednotky HZS Střed, Košutka, SŽDC Plzeň a SDH Skvrňany před dvě hodiny. U požářiště se točilo šest velkých cisteren. Shořelo zhruba 300×200 metrů suché trávy, oheň poničil sloupek elektriky.

Škody vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 30 tisíc. Jako hlavní příčina vzniku požáru se zatím jeví nedbalost.