Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří střecha domu ve Vrchlického ulici v obci Lom na Mostecku. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Litvínov a dobrovolné jednotky z Braňan, Lomu a Litvínova. Hořely trámy a dřevěná konstrukce střechy na ploše 3×8 metru.

Před příjezdem jednotek požár hasili obyvatelé domu vodou z hydrantu. Hasiči odstranili střešní krytinu ze štítu domu a požár lokalizovali v 4:55 a zlikvidovali v 6:16. Příčina vzniku požáru a škoda se vyšetřují.

Klatovští hasiči byli požádáni ZZS přeměřit koncentrace plynů v bytě v Koldinově ulici. Ženu nalezla rodina v koupelně na zemi v bezvědomí. Okamžitě zavolali ZZS a začali odvětrávat prostory. Hasiči detekčními přístroji zjišťovali koncentrace plynů v bytě i bytech okolních.

V ostatních bytech se přítomnost CO nepotvrdila, v bytě, kde došlo k otravě, naměřili hasiči vysoké koncentrace CO v kuchyni a obývacím pokoji. Hasiči uzavřeli HUP a zajistili odvětrání celého bytu. Zdravotníkům pak asistovali při ošetřování osoby a transportu do sanitky.