Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V Plzni na Klatovskéí třídě byl nahlášen kouř vycházející z bytu v 1. patře. Na místo vyjely jednotky HZS Střed a Košutka společně s jednotkou SDH Skvrňany. V době příjezdu hasičů na místě zasahovala již PČR, která se dozvonila na majitele bytu. Kouř zavinilo spálené maso v hrnci na plotně. Uživatel bytu neutrpěl žádné poranění, škodu uplatnit nechtěl. Hasiči odvětrali zakouřené prostory pomocí přetlakového ventilátoru.

Za Planou nad Lužnicí na silnici E55 zasahovala profesionální jednotka ze stanice Tábor u dopravní nehodě osobního automobilu značky Škoda Octavia, jehož řidič nezvládnul řízení, vyjel z vozovky a narazil do protihlukové stěny. Zraněného řidiče si do své péče převzali zdravotníci ZZS.

Zasahující hasiči provedli zajištění místa nehody, havarované auto zabezpečili proti požáru a řídili provoz na komunikaci. Zásah jednotka HZS ukončila po naložení Octavie na vůz odtahové služby úklidem vozovky od ulomených částí karosérie a výbavy vozu. Vyteklé provozní kapaliny byly ze silnice vyčištěny sorbentem. Nehodu na místě šetřila Policie ČR.