Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Krátce po jedenácté hodině byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Říčany společně s jednotkou SDH Všestary k požáru osobního vozidla.

Po příjezdu na místo, bylo zjištěno, že se jedná o požár osobního vozidla Škoda Favorit na LPG. Požár vozidla byl před příjezdem jednotek hašen pomocí hasicích přístrojů majitelem vozidla. Hasiči provedli dohašení a ochlazení pomocí vysokotlakého proudu.

Info: JSDH Všestary

Dopravní nehoda ohlášená s nutností vyproštění zraněných osob se stala u obce Zahrádky. K zásahu vyjela profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec. V havarovaném osobním autě, které zůstalo po nehodě v příkopě, zůstala jeho osádka.

Zkřížené dveře ji nedovolily havarované auto opustit. Když hasiči přijeli na místo, dveře uvolnili a předali do péče zdravotníků ZZS dvě zraněné osoby. Zároveň provedli u auta protipožární opatření a kontrolu úniku provozních látek. Nehodu na místě šetří Policie ČR.

V Táborské ulici v Písku zasahovala písecká profesionální jednotka u vážné dopravní nehody, při které se střetly nákladní vůz s osobním. Zasahující jednotka musela z osobního auta vyprošťovat těžce zraněnou osobu. Za necelou čtvrthodinu jí hasiči předali zdravotníkům ZZS.

Po ukončení záchranných prací jednotka HZS provedla zajištění aut proti požáru a kontrolu úniku provozních kapalin. Nehoda byla poté předána Policii ČR k šetření. Část písecké jednotky se vrátila zpět na základnu, osádka cisterny vyčkala na došetření a zajistila úklid komunikace.

Jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Most vyjela na žádost Zdravotnické záchranné služby k dopravní nehodě dvou osobních aut u obce Korozluky. Po příjezdu na místo, bylo zjištěno, že zraněný řidič jednoho z havarovaných vozů je ve vozidle zaklíněn.

Hasiči asistovali Zdravotnické záchranné službě a zraněného vyprostili. Na místo byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby. Po vyproštění zraněného a jeho naložení do vrtulníku hasiči odstranili vyteklé provozní kapaliny z havarovaných aut a zametli střepy. Silnice byla po dobu zásahu uzavřena.