Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Chrudimští hasiči vyjížděli do Hrochova Týnce, kde došlo v domě k intoxikaci oxidem uhelnatým z plynového kotle. Přiotráveny byly dvě osoby a do péče si je převzala zdravotnická záchranná služba. Osoby byly převezeny do nemocnice.

Hasiči v některých částech domu naměřili až 400 jednotek ppm oxidu uhelnatého. Hasiči prostor odvětrali. Další měření prokázalo 200 jednotek ppm a po úplném odvětrání již nebyla naměřena žádná koncentrace nebezpečného plynu.

K nehodě byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Kaplice, a to do obce Bujanov. Informaci o nehodě přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje také z dispečinku ZZS. Jednalo se o nehodu osobního automobilu, který narazil do stromu.

Hasiči pomohli zraněné osobě do sanitky ZZS. Dále pak provedli zajištění havarovaného auta a po zadokumentování nehody Policií ČR také jeho odklizení. Zásah hasičů byl ukončen závěrečným úklidem vozovky. Jednotka HZS na místě spolupracovala s Policií ČR.

Na základě oznámení dispečinku ZZS vyjela profesionální jednotka ze stanice Český Krumlov k obci Křenov k dopravní nehodě osobního automobilu. Přestože byla nehoda původně ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, byl řidič v době příjezdu hasičů již mimo havarované auto. To leželo na boku na břehu rybníka.

Zasahující hasiči jej zajistili proti požáru a provedli kontrolu úniku provozních kapalin. Ten nebyl zjištěn. Po ukončení zásahu byla nehoda předána Policii ČR k šetření.