Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K požáru kabelů na střeše budovy dílen vyjela do ulice Lipová cesta v Milevsku osádka cisterny místních profesionálních hasičů. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že se jedná o kabel zavěšený mezi budovami, který spadl a začal na střeše hořet.

Požár uhasili ještě před příjezdem hasičů zaměstnanci dílen. Ale jelikož byl stále pod proudem, velitel zásahu rozhodnul o zajištění místa a povolání pracovníka elektrárenské firmy. Krátce před polednem byla pak nalezena závada na elektroinstalaci, která požár způsobila. Vzniklá škoda činí Kč 10 000,–.

Hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli přivoláni ke střetu osobního vozidla a cyklistky v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Při výjezdu z parkoviště srazil řidič osobního vozidla Mazda ženu na kole. Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek a zraněné sedmapadesátileté ženě poskytli předlékařskou pomoc, kdy jí zafixovali krční páteř.

Po příjezdu posádky záchranné služby hasiči pomohli s jejím uložením do vakuové matrace a naložením do sanity. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Trutnova byli krátce před desátou hodinou dopoledne přivoláni k nehodě, která se stala pod silničním mostem v Mladobucké ulici v Trutnově – Horním Starém Městě. Řidič kamionu převážející na návěsu bagr zřejmě neodhadl výšku nákladu a rameno stroje narazilo do betonového mostu.

Z poškozeného bagru unikl olej, který hasiči zasypali sorbentem. Zároveň provizorně zajistili olejové rozvody, aby nedocházelo k dalšímu úniku. Na místo byl povolán pracovník Správy a údržby silnici, který zkontroloval poškození mostu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.