Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Policisté v Němčicích nad Hanou oznámení o požáru kontejneru ve Vitčicích. K jeho zahoření mělo dojít v pozdních odpoledních hodinách. Jedná se o kovový kontejner na sběr starého textilu, který je umístěný na volně přístupném místě v obci.

Požár ještě před příjezdem hasičů uhasil člen místního sboru dobrovolných hasičů. Škoda na kontejneru byla vyčíslena na 3 tisíce korun. Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.

por. Mgr. Irena UrbánkováPolicie ČR

V Kornaticích při opravě lesní vyvážečky došlo pravděpodobně v důsledku technické závady ke zkratu a následnému zahoření hořlavých látek v blízkosti AKU-baterie. Požár uhasili opraváři před příjezdem jednotky z PS Rokycany.

RZA byl odvolán ještě při cestě k požáru zpět na základnu. Hasiči stroj překontrolovali pomocí termokamery. Vyšetřovatel předběžně vyčíslil škody na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 1,5 milionu korun.

Na silnici z Plzně na KV č. I/20 u odbočky na Klenovice se střetla dvě osobní auta, jedno z nich skončilo po střetu v příkopu. Hasiči z PS Košutka po příjezdu zajistili místo nehody a oběma řidičkám poskytli předlékařskou pomoc. Jedna z nich si hasičům stěžovala na bolest hrudníku a krční páteře. Po příjezdu ZZS si obě ženy převzali do péče zdravotničtí záchranáři.

Po vyšetření jednu řidičku transportovali sanitou do nemocnice. Hasiči opatřili obě vozidla proti požáru, u jednoho odpojili nádrž na LPG. Na pokyn policie hasiči odstavili vozidlo překážející silničnímu provozu ke krajnici a očistili vozovku od použitého sorbentu, trosek a střepů