Neděle 29. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dne 10. února 2014 došlo krátce po desáté hodině dopolední k zahoření osobního automobilu Ford Galaxy asi 500 metrů za obcí Časy u Holic. Po příjezdu jednotky na místo zásahu byla již posádka z vozidla venku. Jednalo se o dvě děti a dospělou osobu – řidičku. Hasiči hasili vozidlo dvěma C proudy a silnici v místě zásahu na tuto dobu uzavřeli.

Zdravotnická záchranná služba odvezla řidičku a děti, které se nadýchaly kouře, do nemocnice k ošetření. Pracovníci Správy a údržby silnic uklidili vozovku a vozidlo bylo naloženo a odtaženo firmou, která zajišťuje odtah vozidel. Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požárů Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje a Policie ČR.

Novopačtí hasiči vyjeli krátce po deváté hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala v obci Štikov. Řidička osobního vozidla Škoda Felícia z dosud nejasných příčin nezvládla řízení, s vozidlem se přetočila přes střechu a skončila zpět na kolech v příkopu.

Při příjezdu hasičů byla devětadvacetiletá žena v péči záchranné služby. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Kladno s jedním zásahovým automobilem do obce Libušín Důl. Zde došlo k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Při nehodě se zranil řidič osobního vozidla značky Škoda Felicia. Oba řidiči byli vyproštěni před příjezdem složek Integrovaného záchranného systému.

Zraněný řidič si stěžoval na bolesti hrudníku a hlavy, proto byl následně transportován záchranáři k ošetření do kladenské nemocnice. Hasiči provedli na obou havarovaných vozidlech protipožární opatření a po dobu šetření nehody Policií ČR řídili v místě kyvadlově dopravu.

nstržm. Lukáš VejvarHZS Středočeského kraje