Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dne 25. prosince přijala krátce před půl jednou linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požár hromady dřeva poblíž obce Vrbová Lhota.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka HZS ze stanice Kolín a dobrovolné jednotky SDH Pečky a Ratenice. Po příjezdu na místo, bylo provedeným průzkumem zjištěno, že požár zasáhl velkou hromadu dřeva na kraji lesa a hrozí rozšíření požáru do lesa. Na místo proto byly postupně vyslány ještě posilové jednotky ze stanic Poděbrady a Nymburk.

Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu pomocí několika C proudů zhruba za hodinu. Následně bylo požářiště pomocí bagru rozhrnuto a dohašeno. Díky velké spotřebě vody, museli hasiči u rybníka zřídit čerpací stanoviště a následně kyvadlo vozit vodu na požářiště. Požár se podařilo úplně zlikvidovat kolem půl čtvrté.

Hasiči z Domažlic zajistili u Drahotína místo nehody osobního auta, které se převrátilo na střechu. Dvě zraněné osoby odvezli do nemocnice na vyšetření jejich rodinní příslušníci před příjezdem jednotky.

Hasiči vozidlo opatřili proti požáru a odstranili ze silnice střepy a polámané části karoserie. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny. K ošetření namrzlého povrchu vozovky povolal velitel zásahu prostřednictvím KOPIS SÚS.

Strakoničtí profesionální hasiči vyjeli do Jezerní ulice ve Strakonicích, kde na parkovišti před Městským ústavem sociálních služeb došlo k poruše na vodovodním řádu. Pracovníci Technických služeb města Strakonice uzavřeli přívod vody do vodovodního řádu. Voda, která již vytekla na silnici, vytvořila lagunu v celé šířce vozovky a vtékala také ke vchodu do ústavu. Hasiči vytvořili z prken hráz, čímž zabránili vniku vody do budovy. Na odčerpání laguny pak nasadili plovoucí čerpadlo. Po ukončení čerpání pak jednotka HZS provedla částečný úklid komunikace a krátce před 11. hodinou zásah ukončila.