Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov a jednotka SDH obce Vyšší Brod byli vysláni k obci Přízeř, kde byla ohlášena dopravní nehoda osobního automobilu. Nehoda byla z dispečinku ZZS ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Když hasiči přijeli na místo, průzkumem zjistili, že vyproštění není potřeba.

Obě zraněné osoby byly předána do péče zdravotníků ZZS. Jednotky HZS provedly u havarovaného auta protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin. V 10 hodin velitel zásahu nahlásil, že havarované auto bylo vytaženo zpět na vozovku a že jednotky zásah ukončují.

V Chlumčanech došlo k požáru v hale, která je ze 2/3 zaplněna dřevěnou štěpkou. Dělníci postupně pomocí nakladačů a manipulátoru štěpky rozebírají, nakládají do kontejnerů a hasiči je prolévají vodou.

Zakouřené prostory hasiči odvětrávají pomocí přetlakové ventilace. Část štěpek pomáhá zlikvidovat Plzeňská Teplárenská, část štěpek se vyváží na letiště. Zásah trvá již 24 hodin a není možné odhadnout, jak dlouho ještě potrvá. Hrubý odhad je do dnešní půlnoci.

U obce Dubné ve směru na Čakov zasahovala profesionální jednotka ze stanice České Budějovice u dopravní nehody osobního automobilu. Přestože byla nehoda ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, nebylo vyproštění nutné. Řidič vyváznul bez zranění a havarované auto opustil sám bez pomoci hasičů.

Ti provedli zajištění havarovaného vozu a krátce před půl osmou odjeli zpět na základnu. Velitel zásahu přes operační středisko na místo povolal SÚS kvůli zledovatělé vozovce.

Mimo silnici skončilo osobní vozidlo zn. Citroen při průjezdu ostrou zatáčkou mezi Otrokovicemi a Machovou. K nehodě došlo před půl sedmou ráno. Na místě události zasahovali hasiči profesionální jednotky stanice Otrokovice s jedním zásahovým vozem.

Zraněného řidiče pomohli hasiči přenést do sanitního vozu, kterým byl následně transportován do nemocnice. Vzhledem k tomu, že nedošlo k úniku provozních kapalin a nehrozilo žádné další nebezpečí, předali hasiči místo události policistům a vrátili se na stanici.

V době řešení nehody u Pitína obdržel velitel zásahu zprávu o další nehodě, ke které došlo o několik kilometrů dál, ve směru na Bojkovice. Jak následně upřesnil velitel zásahu, došlo k nehodě osobního vozidla Škoda Felicia, které se převrátilo do příkopu u komunikace.

Řidič vozidla se na místě nehody v době příjezdu hasičů nenacházel. Po zabezpečení vozidla bylo místo události předáno policistům.