Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Následky nehody likvidovala u obce Brandlín profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec. K nehodě, která byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob, vyjela v rámci mezikrajské výpomoci jednotka profesionálních hasičů ze stanice Telč (HZS Kraje Vysočina).

Havarovaný osobní automobil byl v době příjezdu hasičů na boku, zraněnou osobu měli v péči zdravotníci ZZS. Zasahující jednotky provedly u vozu protipožární opatření a kontrolu úniku provozních látek. Žádný únik nebyl zjištěn. Havarované auto netvořilo překážku v provozu na silnici, nehrozilo žádné jiné nebezpečí, jednotky proto zásah krátce před půl šestou ukončily.

Na silnici II/191 mezi Újezdcem a Petrovičkami cca 500 metrů od odbočky na Měcholupy narazilo osobní auto do stromu. Vozidlo se po nárazu převrátilo na střechu. Ve voze cestoval pouze řidič. Muži v havarovaného auta pomohl řidič autobusu, který místem nehody projížděl. Hasiči z Klatov prolili doutnající motorový prostor vysokotlakým proudem. Muže si převzala od hasičů do péče ZZS. Po dobu zásahu hasiči na místě řídili provoz.

Policie ČR si vyžádala pomoc při vyhledání osoby v objektu bývalého zemědělského družstva v obci Oblajovice. U objektu došlo ke zřícení stropu a existovala možnost, že zde zůstala jedna osoba. Policie ČR si přes Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje vyžádala do Oblajovic kynology se psy akreditovanými na vyhledávání osob v sutinách.

Na místě zasahovala také profesionální jednotka ze stanice Tábor, která zajišťovala osvětlení místa zásahu a poskytla nastavovací žebříky pro sestup do prohledávaného místa. Žádná osoba nebyla nalezena. Zásah všechny složky ukončily krátce po 18. hodině.

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyslalo operační středisko HZS JčK do obce Staré Město pod Landštejnem profesionální hasiče ze stanice Dačice a jednotku místních dobrovolných hasičů. Ti se k nehodě dostavili jako první a z havarovaného osobního automobilu vyprostili jednu zraněnou osobu. Okamžitě byla předána do péče zdravotníků ZZS.

Poté zasahující hasiči provedli u vozu, jež skončil na střeše, protipožární opatření. Velitel zásahu si na místo nehody vyžádal vůz SÚS. Zásah hasiči ukončili v 17:05 hodin, kdy se vrátili na své základny.