Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči z Klatov vyjeli k dopravní nehodě dvou osobních aut, která se stala na hlavním tahu Klatovy-Domažlice u obce Vráž. Nehoda se stala před horizontem silnice. Jedno vozidlo z nehody vyvázlo s lehkým poškozením karoserie, jeho posádka neutrpěla žádné poranění. Druhé vozidlo skončilo v příkopu. Řidička vyvázla bez zranění, zraněné spolujezdkyni hasiči poskytli předlékařskou pomoc. ZZS ji transportovala do nemocnice. Poté, co policie nehodu vyšetřila, hasiči opravili poškozený patník a z vozovky odstranili nečistoty a úlomky karoserie. Místo si převzala policie.

Jednotky HZS Praha, st. 5, 7 a 8, likvidovaly následky DN kamiónu a dvou OA v Lochkovském tunelu. Z proražené nádrže kamiónu uniklo cca 200 l PHM (nafty) do kanalizace. PHM byly následně zachyceny v jímkách, které hrozily přetečením. Okolí jímek a potrubí bylo proti přetečení a dalšímu úniku zajištěny sorpčními hady. Do náhradních nádob bylo z kamiónu odčerpáno cca 900 litrů nafty. Vozidla byla odpojením AKU zajištěna proti požáru. Únik provozních kapalin na vozovce byl likvidován zasypáním sorbentem.

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice vyjela na silnici E55 ve směru na Český Krumlov, kde u Boršova nad Vltavou byla ohlášena dopravní nehoda osobního automobilu. Když hasiči přijeli na místo, zjistili, že v protisměru je v příkopě sjeté osobní auto značky Rover. Ve voze nikdo nebyl. Hasiči prohledali okolí a ani tam nikoho nenašli. Doklady od vozu, které hasiči nalezli ve vozidle, předali Policii ČR a zásah ukončili.