Středa 2. října 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob vyjela do ulice Po Vodě v Českém Krumlově místní profesionální jednotka. Když jednotka k nehodě dorazila, zjistila, že se jedná o střet dodávky značky Volkswagen a osobního auta značky Škoda Fabia a že všechny osoby jsou mimo havarovaná auta.

Jedna cestující osoba utrpěla zranění, zdravotníci ZZS ji odvezli do nemocnice. Zasahující hasiči zabezpečili oba vozy proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody Policií ČR pak jednotka HZS provedla likvidační práce – úklid komunikace. Zásah byl ukončen krátce po půlnoci.

Jednotka HZS Praha likvidovala 2× PHP CO2 a tlakovou vodou požár elektroinstalace v rozvodné skříni v 1.NP, ve skladu supermarketu Billa V Olšinách. Před příjezdem jednotky byla zaměstnanci provedena evakuace 35-ti osob z obchodu (13 zaměstnanců + 22 zákazníků). Při požáru byly zraněny dvě osoby. Obě osoby byly po slabé intoxikaci zplodinami hoření ošetřeny na místě ZZS. Plamenným hořením byly poškozeny jističe a rozvody elektroinstalace, zplodinami hoření bylo dále poškozeno zařízení skladu a část povrchu stropu.

V pátek 1. listopadu odpoledne vyjíždí zásahová jednotka na příkaz KOPIS k úklidu po dopravní nehodě do ulice Hrnčířská. K zásahu vyjíždíme s CAS 20 v 16:12 hodin. Po příjezdu je zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla a k úniku ropných látek na pozemní komunikaci. Je provedeno zabezpečení místa nehody, protipožární opatření, posyp uniknutých látek sorbentem.

Na místo se dostavuje také jednotka HZS ze stanice Sokolov. Naše jednotka provádí také následný úklid v souvislosti s touto nehodou u bývalé sklárny, kde jsou také vyteklé ropné produkty. Po úklidu použitých sorbentů se jednotka vrací na základnu.

Info JSDH Chodov