Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Operátorka tísňové linky 112 přijala oznámení o požáru v dílně v Ostrově. Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Ledči nad Sázavou a Světlé nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Kožlí a Ledče nad Sázavou.

Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majiteli vznikla požárem škoda v předběžné výši 70 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Profesionální hasiči z Velké Bíteše a Rosic s dobrovolnou jednotkou z Domašova vyjeli na 175. kilometr dálnice D1 ke střetu dvou osobních vozidel. Zraněna byla jedna osoba, hasiči pomohli s ošetřením zraněného řidiče osobního vozidla s přívěsným vozíkem.

Zasypali také uniklé provozní kapaliny a zajistili místo nehody proti vzniku požáru. Po vyšetření nehody PČR pomohli specializované firmě s naložením havarovaného vozidla a uklidili silnici.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči ze Sobotky a Mladějova zachraňovali srny, které uvízly v bahně ve Střelči. Hasiči na místě zjistili, že se jedná o kaliště, ve kterém je pohyb pro člověka nebezpečný i pro pohyb člunu. Hasiči se dostali pouze do dvou třetin, poté se pokusili vystavět cestu z palet.

Jednotky kontaktovaly myslivecké sdružení pro pomoc. Hasičům se nakonec podařilo vyprostit všech sedm srnek. Došlo bohužel k úhynu jedné z nich, ostatní byly v pořádku.