Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Jednotka SDH Volary vyjela k dopravní nehodě na komunikaci číslo 39 ve směru Záhvozdí-Želnava. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o jedno havarované vozidlo mimo komunikaci a je zapotřebí vyprostit řidiče vozidla, to se podařilo bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení ve spolupráci ZZS Volary.

V průběhu zásahu se na místo dostavila jednotka SDH Horní Planá, která také pomohla s vyproštěním zraněného řidiče. Následně byl proveden transport do vozidla ZZS Volary. Na místo zásahu později přijela i jednotka HZS Prachatice.

Jednotka SDH Zbiroh vyjela společně s jednotkou HZS Plzeňského kraje z požární stanice Rokycany k požáru sazí v komíně v rodinném domě v obci Zbiroh, v místní část Chotětín. Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že plameny již z komína nešlehají.

Hasiči použili 5 kusů nastavovacích žebříků a vylezli na střechu domu. Za použití kominického nářadí prováděli čištění komína a další část jednotky prováděla vybírání sazí v kotli, dále za pomoci termokamery kontrolovali komínové těleso a jeho okolí. Zásah probíhal v dýchací technice.