Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Profesionální jednotka ze stanice Prachatice vyjela k monitoringu neznámé látky, která se nacházela na několika autech na parkovišti a dveřích budovy v ulici U Rybníčku v Prachaticích. Hasiči společně s Policií ČR, strážníky Městské policie Prachatice prověřili záznamy kamerového systému Městské policie. Zde však nebylo vidět, odkud látka pochází. Byl zde však nalezen prázdný hasící přístroj. Na místo se dostavila chemická laboratoř HZS z Kamenice. Po odebrání vzorků a jejich analýze bylo potvrzeno, že se jedná o prášek z přenosného hasicího přístroje.

Dne 12. 1. 2014 v 11:18 byla hasičská jednotka města Jílové-Modrá povolána krajským operačním střediskem na pomoc obyvatelům domu v ulici Pod lesem v Jílovém u Děčína, kde na jejich garáž spadl vzrostlý strom, který vyvrátil vítr.

Dále bylo nutné odstranit i další dva zbylé stromy, které byly poškozeny v kořenové části a hrozil tak jejich pád na další budovy v okolí. Při pádu stromu bylo poškozeno i elektrické vedení, které museli opravit vyslaní zaměstnanci pohotovostní služby ČEZ.

Jan Kačírek – JSDHO Jílové-Modrá