Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Ve Chvalšinské ulici v Českém Krumlově zasahovala českokrumlovská profesionální jednotka u dopravní nehody, při které se střetly osobní automobily továrních značek Škoda Octavia a Opel Corsa. Zdravotníci ZZS si na místě převzali do své péče jednu zraněnou osobu. Jednotka HZS provedla zajištění místa nehody, zabezpečení vozů proti požáru a úniku provozních látek a následně pomohla s naložením aut na vůz odtahové služby. Zásah hasiči ukončili závěrečným úklidem komunikace.

Poklidnou atmosféru v centru lázeňského města Luhačovice oživil polední zásah místních profesionálních a dobrovolných hasičů. Ti byli bezprostředně před dvanáctou hodinou vysláni na žádost městských policistů na ulici Nábřeží, kde došlo poblíž tenisového areálu k uvíznutí srnky v korytu místní říčky.

Hasičům se rychle podařilo vyplašené zvíře odchytit do sítě a vytáhnout ho ze strmého a hlubokého koryta na břeh. Po zklidnění byla srna předána myslivcům, které si nechal velitel jednotky povolat na místo zásahu.

Na linku tísňového volání byl oznámen dým valící se z rodinného domku v Okružní ulici v obci Verneřice, okres Děčín. K požáru vyjely jednotky HZS ÚK ze stanice Děčín a Úštěk a dobrovolné jednotky z Verneřic a Boletic nad Labem. Hořelo ve sklepě dvoupodlažního rodinného domu, kde byl uskladněn motorový olej.

Majitel domu se při vynášení věcí ze sklepa nadýchal kouře, hasiči mu dali kyslík a předali jej Zdravotnické záchranné službě. Požár lokalizovali ve 12:23 a zlikvidovali ve 12:39. Škoda byla předběžně stanovena na 50 tisíc Kč.