Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

U Kladna zasahovali hasiči, policisté a záchranáři, včetně těch leteckých, u nehody osobního vozidla, které skončilo mimo komunikaci na střeše. Dopravu policisté odkláněli na objízdnou trasu.

Když přijeli záchranáři na místo, byl řidič mimo vůz a ležel na zemi v bezvědomí. Přítomní svědci jej uložili do stabilizované polohy. Záchranáři měli u muže podezření na vážný úraz hlavy a mozku. Zasahující lékař u něj zahájil léčbu se zajištěním základních životních funkcí.

Tereza Vojtová , mluvčí středočeských záchranářů

Komplikace v dopravě čekaly včera 9. ledna 2014 po druhé hodině odpolední na řidiče, kteří jeli na silnici I. třídy č. 11 od Suchého vrchu na obec Jablonné nad Orlicí.

Na uvedené vozovce se před vjezdem do Jablonného nad Orlicí převrátil dvaapadesátiletý řidič s nákladním vozidlem značky Scania se zapojeným návěsem značky Panav. Řidič při průjezdu prudké levotočivé zatáčky patrně nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a s jízdní soupravou se převrátil na pravý bok. Na vozovku a do silničního příkopu se tak vysypaly dřevěné klády a zablokovaly část komunikace. Jeden jízdní pruh v tomto úseku zůstal zcela neprůjezdný. Na místě zasahovali hasiči, kteří kamion vyprostili a náklad ze silnice odstranili.

Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. Alkohol jako příčinu nehody vyloučila provedená dechová zkouška. Škoda je předběžně vyčíslena na 430 tisíc korun.

nprap. Bc. Lenka Vilímkovátisková mluvčí PČR