Čtvrtek 10. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Havárie osobního vozidla značky Škoda Octavia zkomplikovala krátce před půl devátou hodinou ranní provoz na silnici vedoucí od Lanškrouna do obce Nepomuky.

Z dosavadního prověřování vyplývá, že šestadvacetiletá řidička pravděpodobně nezvládla řízení vozu, vjela na ochranná svodidla, a poté se s autem převrátila na střechu. Žena utrpěla zranění, se kterým byla rychlou záchrannou pomocí transportována k lékařskému vyšetření do nemocnice. Alkohol byl na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

Dopravní policisté nehodu nadále prověřují.

nprap. Bc. Lenka VilímkováPolicie ČR

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří střecha rodinného domku před hotelem Central v Nábřežní ulici v obci Kovářská na Chmutovsku. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Klášterec nad Ohří a dobrovolné jednotky z obcí Kovářská, Kryštofovy Hamry, Vejprty a Boží Dar.

V dvoupodlažní budově nikdo nebyl. Hasiči nasadili jeden vodní proud ze žebříku a tři ze země. Požár lokalizovali v 3:11 a zlikvidovali v 5:55. Škoda byla předběžně odhadnuta 950 tisíc Kč. Příčina požáru se vyšetřuje.

Škoda ve výši Kč 100 000,– byla vyčíslena po požáru lokomotivy, která hořela v obci Vitín. V rychlíku cestovalo 11 osob. Žádná z nich nebyla zraněna, byly odvedeny na nádraží ve Vitíně. K požáru vyjely osádky vozů profesionálních hasičů ze stanice České Budějovice a profesionálních hasičů z jednotky HZSP SŽDC.

Průzkum provedený hasiči ukázal, že hoří v motorové části elektrické lokomotivy. Požár hasiči zvládli přibližně za hodinu. Zásah byl ukončen krátce po druhé hodině ranní.

Do Šluknova vyjely čtyři hasičské jednotky s několika cisternami i výškovou technikou k nahlášenému požáru střechy od komínu do ulice Na Hrázi.

Po provedeném průzkumu na místě byla jednotka z Jiříkova odvolána během jízdy zpět na základnu, na místě tak zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči ze Šluknova společně s dobrovolnou jednotkou z Velkého Šenova.

Prvotní zásah probíhal vysokotlakým proudem zevnitř, po přistavení žebříku pak hasiči hasili jedním proudem také z venkovní části; bylo potřeba rozebrat i menší část konstrukce střechy kolem komína.

Hasiči ze stanice Plzeň Střed vyjeli na Doubravku na žádost ZZS k podezření na otravu plynem z karmy. Při příjezdu jednotky na místo byla osoba v bezvědomí v péči ZZS. Vzhledem k tomu, že byt byl malý a všechna okna otevřena, pravděpodobně došlo k výměně plynů uvnitř objektu a byt byl od nebezpečného plynu odvětrán, hasiči pomocí detekčních přístrojů nenaměřili žádné zvýšené koncentrace. Hasiči uzavřeli přívod plynu do karmy a poučili majitelku, do provedení revize nesmí karmu používat.