Pátek 11. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Dnes 8.1. krátce po osmé ráno obdrželo krajské operační středisko hlášení o úrazu muže, kterého zasáhl strom. Do Chotěbuzi, kde se událost odehrála, ihned vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Českého Těšína, vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyrazili také hasiči.

Pozemní jednotka dorazila k postiženému během pěti minut od předání výzvy. Pomoci čtyřiatřicetiletému muži však nebylo možno. Při kácení stromu ve svahu se ulomila jeho část a muže zasáhla do hlavy. Utrpěl poranění neslučitelné se životem a na místě mu podlehl. Posádka vrtulníku byla již za letu z mise odvolána a stroj se vrátil zpět na svou domovskou základnu.

Ve středu 8. ledna 2014 krátce před osmou hodinou zajistili pracovníci ISS NP a CHKO Šumava místo nehody osobního auta, která se stala za Prášily ve směru na Skelnou. V lokalitě Vysoké Lávky dostal řidič Felicie na zledovatělém povrchu vozovky smyk a skončil se svým vozem v příkopě. Strážci předlékařským vyšetřením vyloučili zranění a ze silnice odstranili polámané části karoserie. Z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny.

Osádky dvou zásahových automobilů profesionálních hasičů ze stanice Týn nad Vltavou zasahovaly ve Smilovicích u ohlášeného požáru osobního automobilu. Jednalo se o vůz tovární značky VW Passat, který v době příjezdu stál zaparkovaný před rodinným domem. Požár zasáhl celou motorovou část vozu a částečně také vnitřní prostor kabiny. Hasiči požár zvládli za necelou půlhodinu. Velitel zásahu v průběhu závěrečném kontroly požářiště zkontroloval termokamerou další možná skrytá ohniska, a to i na objektech stojích v bezprostřední blízkosti. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na Kč 180 000,–, hodnota uchráněného majetku činí Kč 500 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.