Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Česká republika

Škodu ve výši 250 000,– vyčíslil ve spolupráci s Policií ČR vyšetřovatel HZS po požáru oleje v hale výrobny ve Strojírenské ulici v Dačicích. Z výrobní haly bylo evakuováno 50 osob, nemáme informaci, že by byl někdo zraněn.

K požáru vyjeli dačičtí profesionální i dobrovolní hasiči, kteří požár včetně závěrečného průzkumu termokamerou zvládli přibližně za hodinu. Zásahem hasičů byl uchráněn další majetek za 10 000 000,–. Příčina vzniku požáru je v šetření.

K ohlášenému požáru bytu v ulici S. K. Neumanna v Hradci Králové vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové celkem se čtyřmi zásahovými vozidly. Požár ohlásila na operační středisko žena, která si všimla vycházejícího kouře z okna ve druhém patře bytového domu.

Hasičům se po příjezdu na místo podařilo dobouchat na uživatele bytu, který usnul a nechal na sporáku vařit jídlo. Událost se obešla bez zranění a škody na majetku. Hasiči odvětrali celý prostor bytu a vrátili se zpět na základnu.

Na linku tísňového volání byl oznámen poražený stojan čerpací stanice firmy Benzina v Litvínově – Záluží. Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice Litvínov. Kamion při couvání porazil čerpací stojan, ze kterého vyteklo malé množství benzínu. Ve stojanu se automaticky vypnulo čerpání a elektrický proud.

Hasiči drobný únik benzínu zasypali sorbentem a odstranili. Vzhledem k tomu, že kamion převážel cisternu s acetylénem, dále prováděli monitoring situace až do jejího vyšetření a vyřešení.

Jednotky HZS Rokycany a Plzeň-Slovany vyslalo operační středisko k dopravní nehodě na 60. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. Během jízdy k zásahu další oznamovatelé upřesnili, že na místě havaroval kamion a tři další vozy.

Kamion zablokoval oba pruhy dálnice, dvě poškozené dodávky stály mimo vozovku a v opačném směru zůstalo osobní auto, které bylo poškozeno uraženým kolem jedné dodávky. Všichni účastníci nehody vyvázli bez zranění. Nehoda se stala mezi sjezdem a výjezdem čerpací stanice. Doprava tak v místě nemusela být zastavena, provoz byl sveden přes čerpací stanici.